Συχνές Ερωτήσεις

Αναλαμβάνετε την αποκατάσταση φθαρμένων μαρμάρινων επιφανειών;

Φυσικά! Έχουμε αναλάβει αμέτρητες περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης πίστευε πως θα χρειαστεί αλλαγή το μάρμαρο και μετά το πέρας των εργασιών μας, δεν πίστευε στα μάτια του με το τελικό αποτέλεσμα!

Μπορούμε να κάνουμε αδιαβροχοποίηση η οποία θα προστατεύει για αρκετό χρονικό διάστημα την επιφάνεια. 

Η Συντήρηση των μαρμάρων ύστερα από την δική μας παρέμβαση, γίνεται μόνο με νερό . Για βαθύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιούμε καθαριστικό με βάση το σαπούνι, πάντα με ουδέτερο pH. (αλκαλικό pH>7, όξινο pH<7, ουδέτερο pH=7)
Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε χημικά απορρυπαντικά και καυστικά υγρά του εμπορίου, για κάποιο πρόβλημα που τυχόν υπάρχει. Σε ειδικές περιπτώσεις απαιτείται η γνώμη ειδικού.

Αναλαμβάνουμε την επιδιόρθωση του μαρμάρου χωρίς να χρειαστεί αντικατάσταση. 

Η κρυσταλλοποίηση είναι μια επιπλέον εργασία που γίνεται στο ήδη γυαλισμένο μάρμαρο. Δίνει περισσότερη λάμψη, κάνει την επιφάνεια πιο ανθεκτική και στιλπνή, κλείνουν οι πόροι,(όχι αδιαβροχοποίηση) και δεν γλιστράει!
Απαγορεύεται σε εξωτερικούς χώρους, βεράντες κ.τ.λ.  Σοβαρό λάθος είναι να γίνεται κρυσταλλοποίηση σε μάρμαρα που δεν έχουν τριφτεί πρώτα και γυαλιστεί από τεχνίτη μαρμαρά  (ή για να ανακαίνιση σε μάρμαρα παλιά).

Υπάρχει προστασία στα εξωτερικά μάρμαρα;

Αφού τριφτούν ή γυαλιστούν κάνουμε αδιαβροχοποίηση, που επαναλαμβάνουμε κατά αραιά χρονικά διαστήματα.

Με την μόνωση των πλακών. Αυτό επιτυγχάνεται από εμάς σε ταράτσες, βεράντες, εξωτερικούς χώρους, χωρίς να αχρηστευτούν οι μαρμάρινες πλάκες. Παραδίνουμε το δάπεδο μονωμένο ακόμα και αν ο παγετός δημιούργησε προβλήματα, χωρίς να σκεπάζουμε την ομορφιά του.

Θέλουμε να σας τονίσουμε πως κατά την διάρκεια του γυαλίσματος των μαρμάρων ή των μωσαϊκών επιφανειών, δεν δημιουργούμε σκόνη. Αυτό συμβαίνει διότι χρησιμοποιούμε ειδικές και εξειδικευμένες τεχνικές. Επομένως δεν είναι απαραίτητο να μετακινήσουμε έπιπλα ή να τα καλύψουμε.

Χρειάζεται να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιφάνεια και να εκτιμήσουμε τις εργασίες που θα χρειαστούν να γίνουν σε αυτή. Έτσι θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και το κόστος. 

Φυσικά! Αναλαμβάνουμε κάθε εργασία σχετική με το μάρμαρο και το μωσαϊκό! 
Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://marmaraservice.gr και να δείτε δείγματα εργασιών μας.